Novi predsednik stranke Dobra država je Smiljan Mekicar

Slovenija 16. Feb 202218:11 > 19:18 1 komentar
Smiljan Mekicar
Dobra država

Potem ko je v začetku februarja s položaja predsednika stranke Dobra država odstopil Bojan Dobovšek, je stranka na izrednem kongresu za novega predsednika izvolila Smiljana Mekicarja. Do sedaj je bil predsednik sveta stranke.

Potem ko je v začetku februarja s položaja predsednika stranke Dobra država odstopil Bojan Dobovšek, je stranka danes na izrednem kongresu izbrala novega predsednika.

Novi predsednik stranke je Smiljan Mekicar, ki je bil do sedaj predsednik sveta stranke. Iz stranke so sporočili, da je Mekicar sedemnajst let zaposlen v državni upravi, najprej je bil na ministrstvu za gospodarstvo, trenutno pa je na ministrstvu za zdravje. V letu 2017 je bil med ustanovnimi člani stranke Dobra država, leta 2018 pa je bil njen kandidat za župana Ljubljane.

“Izbor predsednika zagotavlja kontinuiteto dela v stranki, ki za temelje postavlja izkoreninjenje plenilske logike upravljanja države, ničelno stopnjo tolerance do korupcije na vseh ravneh, končanje ekološke brezbrižnosti, socialno pravičnost ter delovanje pravne države,” so ob tem zapisali v stranki Dobra država. Kot so dodali, se je stranka na izrednem kongresu seznanila tudi s pogovori o morebitnem predvolilnem povezovanju stranke s sorodno mislečimi.

Mekicar je ob izvolitvi dejal, da so občutki še zelo sveži. “Obdaja me veselje in ponos, da so mi člani v popolnosti zaupali vodenje stranke, ampak z rahlim cmokom v grlu prevzemam to funkcijo, ker je naš dosedanji predsednik Bojan Dobovšek odstopil v trenutku, ko se začne glavna borba vsake politične stranke in to so volitve v DZ,” je dejal. Dodal je, da je bila namera o predvolilnem povezovanju v stranki prisotna ves čas, saj vedo, da bo v tej volilni bitki dejavnik povezovanja eden močnejših, zato ga bodo tudi uporabljali. “Ali bo to s skupno listo ali na drugačen način, v tem trenutku še ne morem povedati, je pa še nekaj možnosti oziroma pogovorov v teku,” je dejal in dodal, da se bo moralo zelo kmalu pokazati “s kom in na kakšen način”.

Dobovšek, sicer dolgoletni predsednik stranke, je svoj umik napovedal v začetku februarja, ko je obvestil izvršni odbor, da odstopa s položaja predsednika. Za odstop se je odločil, ker je zagovarjal stališče, da mora stranka na državnozborskih volitvah nastopiti sama. Dobovšek je po odstopu dejal, da je o njegovi nadaljnji poti še preuranjeno govoriti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje