Novogoriški kriminalisti ovadili osebo zaradi korupcije pri vozniških

Slovenija 25. Sep 202314:53 0 komentarjev
Avtomobil slovenske policije
Foto: PROFIMEDIA

Novogoriški kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo suma nepravilnosti izpitne komisije za opravljanje preizkusa znanja za pridobitev temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu. Ovadili so eno so eno osebo.

Temeljno kvalifikacijo za voznike motornih vozil v cestnem prometu namreč potrebujejo vsi vozniki tovornih vozil in avtobusov na območju Evropske unije.

Na podlagi ugotovitev v predkazenskem postopku so zoper eno fizično osebo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, so sporočili.

Predkazenski postopek so novogoriški kriminalisti začeli v letu 2022 na podlagi naznanila pristojnih državnih ustanov.

V primeru korupcijskih kaznivih dejanj so kazensko odgovorni tako dajalci kot prejemniki podkupnin, so opozorili. Praviloma se korupcijska kazniva dejanja izvršujejo v zaprtih krogih oseb, ki nimajo interesa po razkritju teh dejanj pred organi pregona. Policisti pozivajo vse, da v primeru razpolaganja s tovrstnimi informacijami, to prijavijo policiji.

Prijavo lahko občani podajo osebno na policijskih enotah kot tudi na interventni številki 113, anonimnem telefonu policije 080 1200 ali na elektronsko anonimno e-prijavo korupcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!