Ob koncu jesenskih počitnic lahko v ponedeljek pričakujemo gnečo na cestah

Slovenija 06. Nov 202217:20
gneča, promet, kolona
Aljaž Uršej/N1

Jesenske počitnice, ki jih je marsikdo izkoristil tudi za oddih, se končujejo. Šolarji se bodo v osnovnošolske in srednješolske klopi vrnili v ponedeljek, prav zato pa lahko danes in jutri pričakujemo povečan promet na slovenskih cestah. Večjih zastojev sicer zaenkrat na slovenskih cestah ne beležimo.

Jesenske počitnice se danes končujejo, kar pomeni, da se pred jutrišnjim šolskim dnem domov vračajo vsi, ki so krompirjeve počitnice izkoristili za krajši dopust. Pri prometnoinformacijskem centru zato opozarjajo, da lahko jutri pričakujte bolj izrazito povečan promet v času tako jutranje kot popoldanske prometne konice.

Trenutno sicer na slovenskih cestah gneče ni. Promet je nekoliko povečan le na mejnem prehodu Dragonja, kjer vozniki pri vstopu v državo čakajo do pol ure.

Zaradi večjega števila naletov oziroma prometnih nesreč na avtocestnih odsekih v zadnjem času na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, da upoštevajo varnostno razdaljo in omejitev hitrosti.

Danes do 22. ure velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Krompirjeve počitnice oziroma uradno jesenske počitnice so v Sloveniji prvič uvedli v šolskem letu 1993/94. Zakaj jih tako poimenujemo, si lahko preberete v prispevku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.