Ob koncu počitnic povečan promet po državi

Slovenija 02. Maj 202311:50 > 14:41 0 komentarjev
gneča na avtocesti
Aljaž Uršej/N1

Ob koncu prvomajskih praznikov in šolskih počitnic se promet na cestah po državi že gosti. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je promet zgoščen na primorski avtocesti z občasnimi zastoji od Unca proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 15 min. Tokrat gneče na mejnih prehodih s Hrvaško ni pričakovati, saj kot je znano, je Hrvaška z novim letom vstopila v schengensko območje, zato na mejnih prehodih ni več kontrol.

Na vipavski hitri cesti je zaprt vozni pas med Rebrnicami in Nanosom proti Razdrtemu.

Na Darsu zaradi vračanja domačih in tujih turistov danes pričakujejo povečan promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji, predvsem na cestah od mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje proti Kopru ter na primorski avtocesti proti Ljubljani, še posebej pred razcepom Kozarje.

Zaradi ukinitve mejnega nadzora na meji s Hrvaško tokrat pred mejnimi prehodi z južno sosedo ne pričakujejo zastojev. Pričakujejo pa ob koncu prvomajskih praznikov zgoščen promet na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji in nekoliko manj na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!