Ob skoku cen goriva: “Včeraj nisem vedel. Moramo se prilagoditi”

N1 video 08. Mar 202212:39 > 13:14 0 komentarjev

Ob napovedanem velikem skoku cen goriva so se mnogi na bencinske črpalke odpravili že v ponedeljek. Njihovi strahovi so bili upravičeni, saj se je gorivo danes podražilo za približno 15 centov. Pri tistih, ki so se po gorivo odpravili danes kljub podražitvam, smo preverili, zakaj rezervoarjev svojih avtomobilov niso napolnili že včeraj.

Ko so se pojavile napovedi, da bodo cene goriva v torek močno poskočile, so se številni zapeljali na bencinske črpalke. Kot smo poročali, je hitro nastala gneča, zaradi povečanega povpraševanja pa je na nekaterih manjših črpalkah Petrola goriva tudi zmanjkalo. Kot kaže, so bili strahovi upravičeni, saj so cene goriva na Petrolu in MOL danes za približno 15 centov višje kot dan prej.

Gneč na bencinskih črpalkah danes pričakovano ni bilo. Pri tistih, ki so se po gorivo odpravili kljub podražitvam, smo preverili, zakaj rezervoarjev svojih avtomobilov niso napolnili že včeraj.

“Če toliko stane, je treba toliko plačati,” je dejal eden od sogovorcev. “Če si kupiš porscheja, veš, da ni zastonj, in potem tudi gorivo ne sme biti težava. Je pa škoda, da so cene toliko poskočile, ker verjamem, da je ogromno ljudi, ki jih to zelo prizadene,” je povedal za N1 in izrazil upanje, da bo vlada nekako ukrepala in pripomogla k znižanju cen.

Drugi sogovorec je pojasnil, da rezervoar polni danes, saj včeraj za napovedane podražitve ni vedel. “Moramo se prilagoditi, kar je, je,” je dejal za N1, a priznal, da ga vedno višje cene skrbijo. Tretji sogovorec se je pošalil, da goriva včeraj še ni potreboval.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!