Na prvi pravi šolski dan gneča na slovenskih cestah

Slovenija 04. Sep 202307:31 > 12:55 3 komentarji
gneča, avtocesta
Foto: Posnetek zaslona/PROMET.SI

Ob začetku šolskega leta je bil v jutranjih urah na slovenskih cestah znova povečan promet proti večjim mestom.

Zjutraj je bil po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste povečan promet proti večjim mestom. Po poročanju Zavoda Reševalni pas je bila kolona vozil zjutraj na štajerski avtocesti dolga 16 kilometrov, na gorenjski 9, dolenjski 8 in primorski avtocesti 4 kilometre.

Zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti med Brnikom in Naklim proti Jesenicam, zamude je približno 15 minut. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je gneča tudi na vzhodni ljubljanski obvoznici od Bizovika proti Malencam, na ljubljanski južni obvoznici med Malencami in Kozarjami ter na zahodni ljubljanski obvoznici od predora Šentvid smer Kozarje. Zastoji so tudi na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru in dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Višnja Gora proti Novemu mestu ter cestah Ljubljana–Brezovica in Šmarje–Koper.

S septembrom se za večino končuje čas dopustov, začenja se šola. Na cestah se znova pričakuje močno povečan promet. Kako se pripravljajo na Darsu in katere prenove bodo potekale do konca leta?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje