Vreme: kakšen torek je pred nami?

Slovenija 06. Dec 202201:00
Megla
PROFIMEDIA

Danes se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod megleno. Turobno vreme nas bo spremljalo še vse do sredine tedna.

Jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija. Čez dan se bo delno zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo marsikje dolgotrajna megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

V sredo bo delno jasno, po nižinah pa bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V četrtek bo oblačno in večinoma suho, burja bo dopoldne ponehala. V noči na petek bo na zahodu začelo deževati. Dež se bo nato krepil in se čez dan od zahoda razširil na vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. decembra?

V petek bo nad zahodno polovico Evrope obsežno območje nizkega zračnega tlaka, eno središče bo nad Iberskim polotokom, drugo nad Severni morjem. Nad nami bo pihal jugozahodnik. Južni ciklon se bo pomikal čez zahodno Sredozemlje in ob koncu tedna dosegel vzhodne Alpe, severno Sredozemlje in severozahodni Balkan ter nato nadaljeval pot proti vzhodu. Pred njim se bo precej otoplilo, za njim v nedeljo čez dan ohladilo. V ponedeljek se bo prehodno zgradil šibak anticiklon, ki pa bo že v torek oslabel pred novo vremensko motnjo.

V noči na petek bodo padavine zajele zahodno polovico Slovenije, čez dan bodo segle tudi vzhodneje. Meja sneženja se bo dvignila do okoli 2000 m nadmorske višine. Tudi v soboto in nedeljo bodo občasno še padavine, meja sneženja se bo v nedeljo spet spuščala. V ponedeljek kaže na suho in hladnejše vreme, v torek in sredo pa bodo padavine spet verjetnejše. Ob morebitnih padavinah bi lahko precej nizko snežilo, a zaenkrat ne kaže na večjo količino padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.