Oboroženi rop v prestolnici: zvabila sta ga iz vozila in mu zagrozila z nožem

Slovenija 07. Mar 202310:10 0 komentarjev
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

V Ljubljani so v ponedeljek policisti obravnavali dva ropa z nožem. V enem primeru sta neznanca oškodovanca zvabila iz vozila in mu nato zagrozila z nožem in zahtevala gotovino. V drugem primeru pa je neznani moški v centru oropal prodajalno.

Rop za Bežigradom se je zgodil okoli 15.30. Neznanca sta pristopila do vozila oškodovanca in ga s pogovorom zamotila, da je izstopil iz vozila.

Nato sta z nožem od njega zahtevala gotovino. Skupaj z denarjem sta mu vzela še nekaj vrednejših predmetov iz vozila in se odpeljala z belim vozilom.

Prvi osumljenec je star med 40 in 50 let, močnejše postave in visok od 170 do 175 centimetrov. Po opisu policije je bil osumljenec brez las in je nosil brke.

Drugi osumljenec je bil star okoli 20 let in visok od 180 do 185 centimetrov. Oblečeno je imel rdečo majico.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek se je zgodil še en rop, in sicer v centru Ljubljane. Osumljenec je vstopil v prodajalno in z nožem zahteval denar. Iz blagajne je vzel nekaj sto evrov gotovine in zbežal. Moški je bil višje rasti, suhe postave, oblečen v črna oblačila, na obrazu pa je imel kirurško masko.

Policisti tudi v tem primeru še zbirajo obvestila za izsleditev osumljenega, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!