Za obnovo ljubljanske vojašnice 90 milijonov evrov: “Razvoj gre v pravo smer”

Slovenija 05. Apr 202318:10 0 komentarjev
Slovenska vojska
Borut Podgoršek/Ministrstvo za obrambo

Člani odbora DZ za obrambo so danes obiskali 1. brigado Slovenske vojske (SV). Ogledali so si prenovo ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka in vaje SV v letošnjem letu.

Člani odbora DZ za obrambo so danes obiskali 1. brigado Slovenske vojske. Med obiskom v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani so članom odbora predstavili projekt prenove vojašnice in vaje Slovenske vojske v letošnjem letu ter kadrovske izzive, s katerimi se soočajo v 1. brigadi Slovenske vojske, so sporočili z obrambnega ministrstva.

V vojašnici sta člane odbora sprejela državni sekretar ministrstva za obrambo Damir Črnčec in poveljnik 1. brigade Slovenske vojske brigadir Boštjan Močnik s sodelavci. To je bil že peti obisk v aktualnem sklicu državnega zbora, so sporočili z ministrstva.

Kot navajajo, so v pogovorih veliko pozornost namenili obnovi vojašnice Edvarda Peperka, ki je v polnem teku. V okviru obnove, ki je ocenjena na 90 milijonov evrov in naj bi bila zaključena do leta 2028, bodo izvedli energetsko posodobitev upravno nastanitvenih objektov, gradnjo garaž, skladišč infrastrukture za usposabljanje, komunalne in energetske infrastrukture in postavitev sončnih elektrarn. Na ministrstvu ob tem izpostavljajo, da gre za pilotni projekt, saj bodo sledile obnove vojašnic v Mariboru, Cerkljah ob Krki, Postojni, Kranju in tudi na drugih lokacijah.

V drugem delu obiska so si člani odbora ogledali gradbišče in en obnovljen objekt ter tehnični zbor 1. brigade Slovenske vojske. Predsednik odbora za obrambo Martin Premk je povedal, da so se seznanili z delom 1. brigade ter da so videli, da gre razvoj Slovenske vojske v pravo smer, saj se vlaga v infrastrukturo, opremo, oborožitev in nenazadnje v kadre.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!