Odlično pecivo, ki se dobro poda h kavi ali čaju

Navdih 14. Maj 202418:20 0 komentarjev
mandljevo pecivo
Foto: PROFIMEDIA

Z malo truda lahko ustvarite pravo kulinarično doživetje, ki bo očaralo vaše brbončice in razvajalo vaše goste.

Mandljev kolač je idealna izbira za zajtrk, prigrizek ali kot sladica po obroku. Je brezglutenska sladica, ki se odlično poda h kavi ali čaju.

Kolač z mandlji in kislo smetano je izjemno rahel in sočen, piše Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept za to okusno sladico, ki bo navdušila vaše brbončice.

Ta kolač lahko naredijo tudi tisti, ki nimajo veliko izkušenj s peko sladic.

Sestavine

  • 180 g kisle smetane
  • 120 g mandljeve moke
  • 65 g sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • 30 g masla
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
  • ščepec soli

Sestavine za nadev

  • 100 g hladnega masla
  • 70 g mandljevih lističev
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 60 g mandljeve moke
  • 50 g kokosove moke
  • 2 čajni žlički cimeta

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Kvadraten pekač namastimo in postavimo na stran.

Priprava kolača: V skledi s kuhalnico zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko, pecilni prašek in sol.

V drugi skledi pa zmešamo stopljeno maslo, kislo smetano, sladkor, jajca in mandljev ekstrakt.

Mokre in suhe sestavine združimo in ponovno dobro premešamo. Zmes prelijemo na pripravljen pekač.

Priprava nadeva: V blenderju zmešamo kocke masla, rjavi sladkor, cimet, mandljevo moko, kokosovo moko in mandljeve lističe. Mešamo, dokler ne dobimo drobljencu podobno strukturo.

Drobljenec enakomerno potresemo po zmesi v pekaču in ga nežno potlačimo.

Kolač pečemo približno 40 minut. Z zobotrebcem preverimo, ali je kolač pečen, preden ga vzamemo iz pečice.

Dobro ohladimo, nato pa kolač narežemo in postrežemo s kavo ali čajem. Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!