Odmevni odhod iz urada predsednice republike Nataše Pirc Musar

Slovenija 06. Maj 202419:31 > 21:17 4 komentarji
Predsedniška palača
Foto: UPRS

Urad predsednice republike Nataše Pirc Musar zapušča generalni sekretar Uroš Krek.

Da generalni sekretar Uroš Krek zapušča urad predsednice Nataše Pirc Musar, so za N1 potrdili tudi v uradu. Zapisali so, da sta se predsednica in generalni sekretar po pogovoru dogovorila, da se Krek s 1. julijem vrača na delovno mesto v Slovensko vojsko.

“Novega generalnega sekretarja bo predsednica republike imenovala pravočasno,” so še dodali v uradu. O tem, da Krek odhaja, je sicer prvi poročal portal Necenzurirano.

Kot generalni sekretar je Krek pred tem že delal za predsednika Danila Türka, nato je bil svetovalec Boruta Pahorja za nacionalno varnost in obrambne zadeve.

Med drugim je opravljal naloge direktorja uprave za razvoj, uprave za oborožitev, direktorata za obrambno politiko in državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, v zadnjem obdobju pa je opravljal dolžnosti pomočnika načelnika generalštaba Slovenske vojske, navajajo na spletni strani urada predsednice.

Doslej je urad predsednice zapustila svetovalka za posebne projekte Breda Bunič. Kot so takrat poudarili v predsedničinem uradu, so odločitev sprejeli sporazumno, Bunič se je vrnila na ministrstvo za obrambo.

Ula Tomaduz in Uroš Krek
Ula Tomaduz in Uroš Krek (Foto: Borut Živulović/BOBO)

V uradu tako ostaja devet svetovalcev – Zoran Stančič in Zlatko Šabič, zadolžena za evropske zadeve oziroma mednarodne odnose, Tatjana Bobnar, nekdanja ministrica za notranje zadeve, ki je svetovalka za človekovo varnost, pa Nataša Dolenc, zadolžena za nacionalno varnost, Biserka Marolt Meden (družbene dejavnosti), Miriam Možgan (zunanja politika), Aleksej Skok (politične zadeve), Eva Tomič (podnebne politike in človekove pravice) ter Igor Mervič, posebni pooblaščenec za področje gospodarskih zadev. Šefinja kabineta predsednice je Ula Tomaduz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje