Tudi danes odprte nekatere trgovine: objavljamo seznam

Slovenija 15. Avg 202305:45 1 komentar
odprte trgovine danes
Foto: PROFIEMDIA

Tudi danes, na praznik Marijinega vnebovzetja, so izjemoma odprte nekatere trgovine, a jih je precej manj, kot jih je bilo v ponedeljek. Preverite seznam.

Po kolektivni pogodbi o trgovinski dejavnosti delodajalci delavcev na delo ne smejo prerazporejati na nekatere praznike. Med njimi je tudi praznik Marijinega vnebovzetja, vendar sta Trgovinska zbornica Slovenije in Sindikat delavcev trgovine Slovenije dosegla dogovor, da so lahko trgovine danes izjemoma odprte, vendar le ob poplavljenih območjih. Trgovci pa so se lahko sami odločili, ali bodo trgovine na teh območjih odprli ali ne.

Mercator, največji trgovec pri nas, ima zaprte vse poslovalnice. Prav tako tudi Jager in diskonti Hofer, Lidl ter Eurospin. Spar je odprl le enoti v Komendi in Muti. Od živilskih trgovin svoja vrata odpirajo le nekatere poslovalnice Tuša.

Bencinski servisi po nedeljskem urniku

Ob nekaterih trgovinah bodo odprti tudi bencinski servisi, ki bodo delovali po nedeljskem urniku. Seznam odprtih Petrolovih črpalk lahko preverite tukaj, Molovih (kamor spadajo tudi INA in OMV) pa tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje