Brez razlage odstopila direktorica celjske splošne bolnišnice

Slovenija 21. Feb 202223:24 0 komentarjev
Margareta Guček Zakošek
SB Celje

Direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek je na današnji seji sveta zavoda člane sveta presenetila z odstopom, potem ko je kar pod točko razno prebrala svojo odstopno izjavo, poroča spletni portal Necezurirano. Da je presenetila z nepreklicnim odstopom, poroča tudi Večer.

Kot piše Večer, naj bi Margareta Guček Zakošek, nekdanja članica najožjega vodstva SMC, zdaj stranke Konkretno, skoraj natanko štiri leta po tem, ko je 20. februarja 2018 prvič postala poslovna direktorica celjske bolnišnice, na današnji seji nepreklicno odstopila. O njeni nameri naj ne bi bil vedel nihče nič, uradno pa naj bi se na njen odstop bolnišnica z izjavo odzvala v torek dopoldne. Dosedanjo direktorico naj bi po informacijah časnika sicer vezal 60-dnevni odpovedni rok, v tem času pa bodo morali člani sveta zavoda izvesti javni razpis.

Sveta zavoda je sicer na današnji seji obravnaval tudi finančno poslovanje bolnišnice, ki naj bi, tako Večer, leto 2021 končala z nekaj manj kot štirimi milijoni evrov izgube.

Vršilcu dolžnosti strokovnega direktorja Radko Komadini so enoletni mandat, ki mu poteče 11. marca, podaljšali še za tri mesece, do 11. junija, saj se januarja potrjeni strokovni direktor Franc Vindišar, ki je na tem mestu že bil, v bolnišnico vrača potem, ko se mu bo iztekel mandat državnega sekretarja na zdravstvenem ministrstvu.

Guček Zakošek je bila za direktorico s štiriletnim mandatom znova izbrana pred letom dni. Pred tem je bila na tem položaju od februarja 2018 do oktobra 2020, ko ji je takratni svet zavoda dal odpoved na podlagi sodbe ljubljanskega višjega delovnega sodišča, ki je razveljavilo sklep o imenovanju za direktorico.

Sodišče je celjski bolnišnici naložilo, da ponovno odloči o imenovanju direktorja in v novem postopku opravi izbiro med vsemi na razpis iz leta 2018 prijavljenimi kandidati. Dva od njih se za vnovično kandidaturo nista odločila, tako da je ob Guček Zakošek kot edini kandidat ostal le še nekdanji župan Dobrepolja Janez Pavlin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!