Odstopil poslanec SDS Žnidar. V tej funkciji se “ne vidi več”

Slovenija 10. Nov 202117:36 > 18:31 3 komentarji
Ljubo Žnidar
Srdjan Živulović /BOBO

Ljubo Žnidar, poslanec stranke SDS, je danes v državni zbor poslal svojo odstopno izjavo. Kot je za N1 potrdil vodja poslanske skupine Danijel Krivec, gre za sporazumni odstop. Žnidarja bo v parlamentu nasledila Karmen Kozmus Ferjan.

Poslanec SDS Ljubo Žnidar zapušča parlament.  Kot nam je dejal  vodja poslanske skupine največje vladne stranke Danijel Krivec, je Žnidar s poslanske funkcije odstopil na lastno željo, v poslanski skupini so le preverili, kaj ta odstop pomeni zanje. “Odstopil je sporazumno in se vrača v gospodarstvo,” je poudaril Krivec in dodal, da Žnidarja pri uresničitvi želje po vrnitvi v gospodarstvo niso želeli ovirati. Tako po Krivčevih navedbah Žnidar na prihajajočih parlamentarnih volitvah ne bo kandidiral, saj se v poslanski funkciji ne vidi več.

Krivec je zanikal,  da bi bil odstop povezan z današnjim tajnim glasovanjem, na katerem so poslanci in poslanke  Roka Svetliča izvolili za novega ustavnega sodnika.

Zamenjava na poslanskem mestu naj bi bila opravljena v ponedeljek. Na Žnidarjevo mesto bo sedla Karmen Kozmus Ferjan, ki je trenutno svetovalka za odnose z javnostmi finančnega ministra Andreja Širclja, v preteklosti pa je službovala v Bruslju pri takratni evropski poslanki Patriciji Šulin. S tem bosta prvič v zgodovini državnega zbora v poslanskih klopeh skupaj sedela mož in žena. Kozmus Ferjan je namreč žena poslanca SDS Jureta Ferjana.

Žnidar je nadomestni poslanec postal 2. aprila lani, ko je bila Jelka Godec imenovana na mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade.

 

ljubo žnidar, odstopna izjava
N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje