Odziv Hojsa na napoved ovadbe: Če nimaš vsebine, ti drugega ne preostane

Slovenija 22. Feb 202213:07 > 16:18 7 komentarjev
Aleš Hojs
Aleš Hojs (Foto: BOBO)

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes odzval na napoved preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, da ga bo ovadila. "Če nimaš vsebine, ti drugega ne preostane," je zapisal. Opozicija je po njegovem mnenju dvakrat neuspešno poskušala z interpelacijo, zdaj pa poizkuša z ovadbo.

Minister Aleš Hojs je kot odziv na napovedano ovadbo zapisal, da potem ko so dvakrat neuspešno poizkusili z interpelacijo, ko sta se jim zaslišanji pred komisijo ponesrečili in ko so vložili odškodninsko tožbo, poizkušajo še s kazenskimi ovadbami. “Če nimaš vsebine, ti drugega ne preostane,” je še dodal.

Parlamentarna preiskovalna komisija, ki preiskuje politično vmešavanje v delo policije, je v ponedeljek namreč sprejela sklepe, da so izpolnjeni pogoji za naznanilo suma storitve kaznivega dejanja zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja Žana Mahniča in predsednika vlade Janeza Janšo.

Ovadbo zoper omenjene bodo podali zaradi žaljivih obdolžitev na račun parlamentarne preiskovalne komisije, njenih članov in strokovnih sodelavcev, ki škodujejo časti in dobremu imenu preiskovalne komisije kot državnega organa, je v ponedeljek pojasnil predsednik parlamentarne komisije Rudi Medved (LMŠ).

Na napoved ovadbe se je odzval tudi Mahnič, ki je prepričan, da “v luči prostega pada podpore LMŠ v bližino ali celo pod parlamentarni prag njihov poslanec Rudi Medved zlorablja parlamentarno preiskovalno komisijo v politične namene pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami”. Kot je napovedal za STA, bo tudi sam proti Medvedu, ki je podpisan pod sklep preiskovalne komisije, vložil kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Ta se po njegovih navedbah “že pripravlja in bo vložena v doglednem času”.

Mahnič je sicer po Medvedovih besedah na Twitterju “lažno obrekoval” strokovnega sodelavca preiskovalne komisije Jakoba Demšarja. Zapisal je, da je “udbaš”. Mahnič pa odgovarja, da je dokazov za njegovo trditev dovolj, v primeru sojenja pa bo sodišču predlagal tudi vpogled v arhive Sove.

Prav tako bo komisija ovadila generalnega direktorja policije Antona Olaja zaradi oviranja pravosodnih in drugih državnih organov, med njimi tudi preiskovalne komisije in šikaniranja na delovnem mestu. “Podani so namreč razlogi za sum, da je Olaj v postopku preiskave vplival na pričanje,” je še dodal Medved.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje