Požar nad Ajdovščino pod nadzorom in se ne širi več

Črna kronika 20. Mar 202219:28 > 22:12 0 komentarjev
Lokalne Ajdovščina/TWITTER

Popoldne je zagorelo na težko dostopnem pobočju Gore nad cesto Ajdovščina-Col. Natančen vzrok požara še ni znan, gašenje pa je močno oteževala burja. 

Požar je gasilo okoli 100 gasilcev s 25 vozili, na pomoč je prišel tudi helikopter slovenske vojske. Na podlagi prvih ocen je zagorelo območje, ki je veliko okoli 10 oziroma 11 hektarjev, je povedal vodja intervencije Blaž Mlečnik, ki je direktor Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina. Kasneje so oceno popravili na 50 hektarjev. Natančen vzrok požara še ni znan, gašenje pa je močno oteževala burja.

Kot je še pojasnil Mlečnik, je zagorelo okoli 15. ure, požar pa se je zaradi vetra hitro razširil. Požar so gasili gasilci iz več gasilskih društev z območja Ajdovščine, Vipave in Idrije. V večernih urah so sporočili, da je požar pod nadzorom in se ne širi več. Ker pa ga pristojnim še ni uspelo povsem pogasiti, bo na mestu požara čez noč ostala požarna straža, poroča Televizija Slovenija. V jutranjih urah bodo nato nadaljevali z aktivnim gašenjem.

Zaradi vse pogostejših požarov v naravnem okolju pristojni sicer ponovno opozarjajo, da je na območju celotne države, razen tam, kjer je še snežna odeja, razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Kurjenje v naravnem okolju je zato prepovedano. Padavin glede na vremensko napoved pa še nekaj časa ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!