Oktober pred vrati, a temperature se bodo približale 30 stopinjam Celzija

Slovenija 26. Sep 202301:00 0 komentarjev
Vpliv bančne krize na Slovenijo.
Srdjan Živulović/BOBO

Čeprav smo pred kratkim vstopili v koledarsko jesen in je oktober že pred vrati, se bo ta teden znova zelo ogrelo. Zjutraj bo sicer po dolinah in kotlinah še megla, čez dan pa se bo nato ogrelo do 25 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 29 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem od 14 do 19 stopinj Celzija.

Na Primorskem ter na skrajnem severozahodu bo pretežno jasno. Drugod bo delno jasno, s prva predvsem v južni in vzhodni Sloveniji pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V sredo, četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. V sredo bo na Primorskem še pihala šibka burja.

Kakšno bo vreme od 29. septembra do 4. oktobra

V petek bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo prehodno oslabelo. Srednjo Evropo in vzhodne Alpe bo v soboto prešla hladna fronta, ki bo naše kraje predvidoma le oplazila. Za njo se bo anticiklon nad nami spet okrepil.

V petek bo sončno s temperaturami do okoli 25 stopinj. Predvidoma v soboto nas bo dosegla oslabljena vremenska fronta, zato bo nekaj več spremenljive oblačnosti, nastalo bo nekaj popoldanskih ploh. Od nedelje do srede bo spet sončno in suho vreme. Dnevne temperature bodo za par stopinj nižje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!