OMV Slovenija po očitkih, da namenoma zadržuje gorivo: Gre za lažni profil

Slovenija 20. Jun 202210:32 > 16:18
OMV gorivo
Irma Musić

Na družbenem omrežju Twitter je Andrej Poglajen, ki je na aprilskih parlamentarnih volitvah kandidiral na listi SDS, objavil posnetek zaslona domnevnega komentarja OMV Slovenija. A gre za lažno objavo – naftna družba opozarja, da je to zloraba njihovega imena.

“Cene goriva v nebo, na bencinskih servisih ljudje čakajo, da napolnijo rezervoar goriva po nižji ceni, ki jo je določila vlada Janeza Janše. Po drugi strani še enkrat več videno kartelno dogovarjanje med ponudniki gorivnih derivatov in pa kolona na AC od LJ do Logatca,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal Andrej Poglajen, ki je na parlamentarnih volitvah kandidiral na listi SDS, a v državni zbor ni prišel. Sicer je Poglajen občinski svetnik v Idriji.

Ob zapisu je objavil tudi fotografijo, ki prikazuje domnevni komentar podjetja OMV Slovenija na Facebooku. V komentarju piše: “Rajši čez 2 dni zaslužimo več, kot da ga sedaj prodamo. Ne vidimo težav v tem. Vsak bi naredil tako. Pa lep dan.”

Z vprašanji smo se obrnili na podjetje, v katerem pravijo, da so pri objavi zlorabili njihovo ime. Pojasnili so, da objavo raziskujejo in bodo v povezavi z njo ustrezno ukrepali. “Naša uradna stran na Facebooku se imenuje OMV Filling Stations, na kateri smo tudi objavili opozorilo o lažnem profilu in zlorabi,” so še dodali.

Lažen profil OMV Slovenija
Lažni profil OMV Slovenija (Vir: Posnetek zaslona/Facebook)

Kljub opozorilom, da gre za lažno objavo, Poglajen tvita še ni izbrisal. Poobjavil ga je tudi nekdanji premier Janez Janša, ki je dodal: “Res moraš biti #svobodnjak na kvadrat, da teden dni vnaprej napoveš podražitev goriv.”

Vlada je v ponedeljek popoldan sporočila, da bo s torkom zunaj avtocest najvišja dovoljena maloprodajna cena 95-oktanskega bencina 1,755 evra, dizelskega goriva pa 1,848 evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.