Onkološki inštitut išče novega direktorja

Slovenija 19. Feb 202409:55 0 komentarjev
Onkološki inštitut Ljubljana
Onkološki inštitut Ljubljana (Foto: Denis Sadiković/N1)

Rok za prijavo na razpis je vključno do 1. marca. Kandidati morajo pisne prijave z dokazilom o izpolnjevanju razpisanih pogojev poslati na onkološki inštitut.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je v petek v uradnem listu objavil javni razpis za strokovnega direktorja javnega zdravstvenega zavoda, saj zdajšnji direktorici Ireni Oblak mandat preneha 24. marca. Mandat za strokovnega direktorja traja štiri leta. Rok za prijavo na razpis je 1. marec.

Za strokovnega direktorja onkološkega inštituta je lahko imenovan kandidat z izobrazbo medicinske smeri, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena najmanj na 8. raven.

Kandidat mora imeti naziv visokošolskega učitelja na medicinski fakulteti ali naziv višji svetnik. Prav tako mora imeti najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih v zdravstvu in znanje enega svetovnega jezika. Ob prijavi mora predložiti program strokovnega dela in razvoja zavoda in potrdilo o nekaznovanosti, ki ga izda ministrstvo za pravosodje.

Strokovnega direktorja imenuje svet Onkološkega inštituta Ljubljana po predhodnem mnenju strokovnega sveta zavoda. O izbiri bodo kandidati obveščeni v 30 dneh od objave razpisa, piše v uradnem listu.

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!