Osem kvadratnih metrov veliko sobo prodajajo za 55 tisoč evrov

Slovenija 11. Okt 202219:02 4 komentarji
garsonjera
Posnetek zaslona

Na Viču v Ljubljani se za 55 tisoč evrov prodaja slabih osem kvadratnih metrov velika garsonjera. Poleg mini kuhinje in postelje pa sta v njej tudi stranišče in kabina za prhanje.

Cene stanovanjskih nepremičnin so v Sloveniji v zadnjih letih dosegle rekordne vrednosti. Zaradi vsesplošne krize – ta je posledica nestabilnosti, ki jo je prinesla vojna v Ukrajini – pa je tudi na nepremičninskem trgu že opaziti prve znake ohlajanja.

Ajda Mrzel Kaluža, ustanoviteljica in vodja družbe Arvio, ki se ukvarja z analizo nepremičninskega trga, je na webinarju nepremičninske družbe Equinox septembra dejala, da sta promet in vrednost transakcij s stanovanjskimi nepremičninami v Sloveniji v drugem četrtletju letošnjega leta upadla, ponudba se zmanjšuje in tudi oglaševane cene so se začele umirjati.

Tudi nepremičninski agenti, s katerimi smo se pogovarjali, ocenjujejo, da postajajo kupci stanovanj vse bolj racionalni, zanimanje za stanovanja pa je precej manjše kot pred časom.

Na absurdnost razmer na (ljubljanskem) nepremičninskem trgu kažejo tudi nekateri nepremičninski oglasi. Pred časom smo na primer pisali o prodaji poslovnega prostora v trgovsko-poslovnem centru Ledina. Da povpraševanje močno presega ponudbo, kar se odraža v visokih cenah, pa kažejo tudi oglasi, ko je treba za nekaj kvadratnih metrov veliko sobo odšteti tudi 50 tisoč evrov ali več.

Osem kvadratnih metrov velika garsonjera

Na začetku Tržaške ceste v Ljubljani se tako na primer za 55 tisoč evrov prodaja prostor s kvadraturo 7,9 kvadratnega metra. Kot je v oglasu napisal prodajalec, ima “garsonjera” pogled na Rožnik, nahaja pa se v “urejenem in vzdrževanem bloku”, ki je bil zgrajen leta 1952. Kvadratni meter v tem primeru stane skoraj sedem tisoč evrov.

Na osmih kvadratnih metrih je stanovalcu na voljo mini kuhinja in postelja. V sobi sta tudi kabina za prhanje in stranišče, ki sta od bivanjskega dela ločena z zaveso. Pred garsonjero je tudi dva kvadratna metra velika predsoba, ki je v skupni uporabi s sosedi. Tu je tudi omara za čevlje.

Garsonjera je po besedah sedanjega lastnika obrnjena stran od hrupa in prometa, primerna pa je za oddajanje študentom. Kot je navedeno v oglasu, je bila leta 2010 povsem prenovljena, letos je bilo zamenjano okno, lani pa grelec vode.

garsonjera
Posnetek zaslona

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje