Osrednja cesta skozi prestolnico bo skoraj dva tedna zaprta za ves promet

Slovenija 01. Jul 202215:11 0 komentarjev
Žiga Živulović jr. /BOBO

Zaradi gradnje stanovanjsko-hotelskega objekta Šumi bo od ponedeljka do predvidoma 14. julija za ves promet zaprta Slovenska cesta v središču Ljubljane na odseku med Šubičevo in Gregorčičevo ulico, so sporočili iz ljubljanske občine. Dela na gradbišču Šumija so sicer v zadnjih dneh spet bolj pospešena.

Dovoz do Erjavčeve ceste bo v času zapore po Gregorčičevi in Igriški ulici. Obvoz za osebna vozila in mestne avtobuse bo po Šubičevi ulici ter Bleiweisovi in Aškerčevi cesti. Dostop do garažne hiše Kongresni trg bo mogoč le iz Šubičeve ulice, so pojasnili na občini.

Pri zaključevanju gradnje Šumija je sicer prišlo do zamud. Dela, katerih zaključek je bil predviden za konec 2021, tako še niso pri koncu, prva stanovanja bodo po napovedih investitorja, družbe Šumijev kvart iz sistema KD Group, zdaj kupcem predana jeseni.

Letos v tem času naj bi v objektu zaživel tudi hotel, katerega lastnica je družba Brtprule. Ta bo hotelski del v upravljanje dala španski verigi Barcelo Hotel Group. Hotel s 151 sobami naj bi imel znamko Occidental Hotels & Resorts in bo predvidoma štirizvezdični poslovni hotel, po novi časovnici pa bo zaživel prihodnjo pomlad.

Če je gradbišče, ki že brez zapore ovira promet na glavni prometnici skozi središče prestolnice, še pred dnevi v veliki meri samevalo, je zdaj na gradbišču spet bolj živahno.

Slovenska cesta
Ziga Zivulovic jr. /BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!