Padavine bodo zvečer ponehale, konec tedna spet “poletno”

Slovenija 30. Avg 202301:00
Neurje
Uroš Kokol/N1

Padavine bodo popoldne oslabele, večinoma bodo ponehale zvečer, napovedujejo na agenciji za okolje. Do konca tedna bodo nevihte še nastajale, od sobote dalje pa bo prevladovalo suho in sončno vreme, temperature se bodo spet povzpele do 30 stopinj.

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

Čez dan bo oblačno z občasnim dežjem, ki ga bo več v južni Sloveniji, kjer bo še možna kakšna nevihta. Popoldne bodo padavine slabele in zvečer večinoma ponehale. Pihal bo severni do vzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bo razjasnilo, zjutraj bo po nižinah nastala megla. V četrtek bo večinoma sončno. V noči na petek in v petek zjutraj bodo predvsem na Primorskem možne posamezne plohe in kakšna nevihta. Čez dan bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Od sobote do prihodnjega četrtka bo prevladovalo suho in sončno vreme, le od ponedeljka naprej bo ob popoldnevih možna kakšna kratkotrajna krajevna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 25 do 30 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.