Pahor podpisal pismo podpore za evropsko perspektivo Ukrajine

Slovenija 01. Mar 202215:45 > 15:50 1 komentar
Borut Pahor
Žiga Živulović jr./Bobo

Predsednik Borut Pahor je včeraj skupaj s predsedniki Bolgarije, Češke, Estonije, Latvije, Litve in Slovaške podpisal pismo podpore za evropsko perspektivo Ukrajine. V pismu so pozvali članice EU, naj zagotovijo močno politično podporo in omogočijo, da EU naredi potrebne korake, da Ukrajine nemudoma pridobi status kandidatke in začne pogajalski proces.

Predsedniki držav EU – Bolgarije, Češke, Estonije, Latvije, Poljske, Slovaške in tudi Slovenije – so podpisali pismo podpore za evropsko perspektivo Ukrajine, so sporočili iz urada slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Kot so zapisali, članice EU pozivajo, da zagotovijo močno politično podporo in omogočijo, da Evropska unija naredi potrebne korake, da Ukrajina nemudoma pridobi status kandidatke in začne pogajalski proces.

Spomnimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je včeraj podpisal uradno prošnjo za pridružitev EU, danes pa je sodeloval v razpravi na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta, na kateri so razpravljali o ruskem napadu na Ukrajino.

Evropski poslanci nameravajo po razpravi sprejeti tudi resolucijo, v kateri naj bi pozvali, naj se Ukrajini dodeli status kandidatke za članstvo v Uniji, k več pomoči državi, tudi obrambne, ter k omejitvi uvoza ruskega plina in nafte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje