Pahor sprejel bivšo predsednico Hrvaške Jadranko Kosor

Slovenija 16. Dec 202116:29 > 16:29 0 komentarjev
Kosor in Pahor
Borut Pahor/TWITTER

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel bivšo predsednico vlade Republike Hrvaške in prijateljico Jadranko Kosor. Govorila sta o procesu Brdo-Brijuni iz leta 2010 in o Bosni in Hercegovini.

Slovenski predsednik se je danes srečal z nekdanjo predsednico Hrvaške Jadranko Kosor. Kot je zapisal na družbenem omrežju Twitter, je sprejel svojo prijateljico. Na srečanju sta se spominjala procesa Brdo-Brijuni iz leta 2010. Govorila sta tudi o razmerah v regiji ter kot velika prijatelja Bosne in Hercegovine poudarila zavezanost ozemeljski celovitosti Bosne in Hercegovine ter potrdila podporo Bosni in Hercegovini na njeni evropski poti.

V pogovoru sta izpostavila, da pogrešata privrženost medsebojnemu spoštovanju, zaupanju in dialogu pri reševanju bilateralnih in multilateralnih vprašanj, še posebej na področju Zahodnega Balkana.

Bivšo premierko Kosor je hrvaški predsednik Zoran Milanović ob 10. obletnici podpisa pristopne pogodbe Republike Hrvaške o pristopu k Evropski uniji odlikoval z Veleredom kraljice Jelene z Lento in Danico. Sprostitev slovenske blokade v hrvaških pristopnih pogajanjih z EU in posledično vstop Hrvaške v EU je omogočil podpis Arbitražnega sporazuma, ki sta podpisala takratna premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor v Stockholmu 4. novembra 2009.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!