Pahor pred odhodom za viceguvernerja Banke Slovenije predlaga Marka Pahorja

Slovenija 25. Nov 202215:44 2 komentarja
Marko Pahor
Žiga Živulović jr. /BOBO

Predsednik republike Borut Pahor je v državni zbor posredoval predlog za imenovanja Marka Pahorja za viceguvernerja Banke Slovenije.

Predsednik republike Borut Pahor je predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič posredoval predlog za imenovanje člana sveta Banke Slovenije – viceguvernerja.

Guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle je namreč predsednika države konec avgusta obvestil, da 28. februarja prihodnje leto poteče mandat viceguvernerju Jožefu Bradešku.

Po presoji kandidatur, prispelih na javni poziv in po opravljenih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin v državnem zboru, se je Pahor odločil, da za mesto člana sveta Banke Slovenije – viceguvernerja predlaga kandidata Marka Pahorja, rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Predsednik republike ocenjuje, da je kandidat zaradi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj, tako v domačem kot mednarodnem okolju, primeren kandidat za predlagano mesto. Iz dosedanjih pogovorov je mogoče sklepati, da uživa tudi zadostno podporo za izvolitev v državnem zboru.

Kandidat za mesto člana sveta Banke Slovenije – viceguvernerja se bo še pred odločanjem v državnem zboru predstavil javnosti, in sicer 5. decembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje