Papež Frančišek smrt migrantov na morju označil za sramoto

Slovenija 08. Jul 202321:59 > 09. Jul 2023 21:59 0 komentarjev
Sredozemlje, migranti
Profimedia

Smrt migrantov in beguncev, ki potujejo prek Sredozemskega morja in iščejo varnost ter boljše življenje v Evropi, so sramota za našo družbo, je papež Frančišek zapisal v današnjem pismu nadškofu Agrigenta, s katerim je zaznamoval deseto obletnico svojega prvega obiska na italijanskem otoku Lampedusa.

“V teh dneh, ko smo še naprej priča ponavljanju hudih tragedij v Sredozemlju, nas pretresajo tihi pokoli, pred katerimi še vedno ostajamo nemočni in osupli,” je zapisal papež.

“Smrt nedolžnih ljudi, predvsem otrok, ki iščejo mirnejše življenje, daleč od vojne in nasilja, je boleč in oglušujoč krik, ki nas ne more pustiti ravnodušnih,” je dodal.

“To je sramota družbe, ki ne zna več žalovati in sočustvovati,” je v pismu še zapisal Frančišek, ki je problematiko migracij postavil za eno osrednjih prioritet svojega papeževanja in je pogosto govoril o nujnosti reševanja življenj na morju.

Papež Frančišek je z današnjim pismom zaznamoval deseto obletnico svojega prvega potovanja izven Rima po izvolitvi, ko je 8. julija 2013 obiskal italijanski otok Lampedusa. Slednji je ena od primarnih destinacij za migrante, ki potujejo prek Sredozemlja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!