Parafiran stavkovni sporazum med ministrstvom in visokošolskim sindikatom

Nadaljevanje stavke v visokem šolstvu
Predsednik Visokošolskega sindikata Gorazd Kovačič. (Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO)

Visokošolski sindikat in ministrstvo za visoko šolstvo sta parafirala stavkovni sporazum. Predsednik Visokošolskega sindikata Gorazd Kovačič podrobnosti doseženega dogovora še ne želi komentirati.

Visokošolski sindikat Slovenije in ministrstvo za visoko šolstvo sta dosegla dogovor in v ponedeljek parafirala stavkovni sporazum. Vlada se je s sporazumom že seznanila in za podpis sporazuma pooblastila ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igorja Papiča.

Podrobnosti sporazuma sicer še niso znane in tudi predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije Gorazd Kovačič o njih danes še ni želel govoriti. Kot je dejal za N1, bo sindikat zadevo komentiral, ko se bo o sporazumu opredelila vlada. “Enkrat smo namreč že imeli zaplet, zato raje počakam,” je dejal.

Dodal je, da dokler ne vidijo, kaj točno je vlada sklenila v zvezi s stavkovnim sporazumom, v visokošolskem sindikatu ne dajejo izjav.

Visokošolski sindikat je sklep o stavki sprejel sredi februarja, začela pa se je marca lani in še ni bila preklicana. Osrednja stavkovna zahteva zaposlenih na treh javnih univerzah ostaja odprava plačnih nesorazmerij.

Sredi marca je bil podpisan prvi stavkovni sporazum med pogajalci vlade in Visokošolskim sindikatom Slovenije, vendar je kmalu za tem zaradi zapletov prišlo do nadaljevanja stavke.

Če bodo po odgovoru vlade izpolnjeni vsi pogoji, bo prišlo do podpisa sporazuma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.