Pas neviht z močnejšimi nalivi nad Slovenijo: Arso opozarja na hudournike

Slovenija 14. Sep 202316:27 > 18:18 0 komentarjev
nalivi v Cerknem
Bralec

Vzhodni in osrednji del države je zajel pas neviht z močnejšimi nalivi. V Celju je tako v pol ure zapadlo 26,01 milimetra padavin.

Pas neviht z močnejšimi nalivi je dosegel vzhod države in osrednjo Slovenijo.

Vremenska postaja Celje-Medlog je med 14. uro in 14.30 zabeležila močan naliv, v katerem je padlo 26,01 milimetra padavin. Vremenska postaja Krško-papirnica pa je med 15. uro in 15.30 zabeležila močan naliv v katerem je padlo 21,10 milimetrov padavin.

Zaradi močnega deževja je bilo aktiviranih enajst gasilskih enot v občinah Celje, Lukovica, Ljubljana in Trbovlje. Gasilci so večinoma prečrpavali vodo iz kleti objektov in očistili več odtočnih kanalov. V Malem Jelniku v občini Lukovica je med neurjem udarila strela, zaradi česar je prišlo do požara gospodarskega poslopja, ki so ga gasilci pogasili. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Celju ter poškodovala dimnik in del ostrešja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Močnejši nalivi so zajeli tudi Cerkno. Voda teče po cesti kot potok.

Na upravi za zaščito in reševanje ob tem opozarjajo, da lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Radarska slika padavin
Vir: Arso

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala, napoveduje agencija za okolje. Le ponekod bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo deloma sončno in večinoma suho. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Še vedno bo razmeroma toplo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!