Pestro stanje na cestah: gneča, voda, plazovi

Slovenija 14. Dec 202308:11 > 09:44 0 komentarjev
Zaprta cesta proti Kostanjevici na Krki
Fotografija je simbolična (Foto: N1)

Deževno vreme se pozna tudi na cestah. Zaradi poplavljanja meteornih voda in rek so številne zaprte, ponekod promet ovirajo zemeljski plazovi. Na glavnih vpadnicah proti Ljubljani je promet zjutraj ovirala tudi gneča, zastojev zdaj ni več.

Deževna sreda in noč na četrtek sta nekaj nevšečnosti povzročili tudi na cestah.

Več cest je zaradi poplavljanja vozišča zaprtih, poroča prometnoinformacijski center. Neprevozne so ceste med Imenom in mejnim prehodom Imeno, cesta od Grglja do Sodevcev, ki pelje skozi Faro in Kot, ter lokalna cesta Koritno–Lešje. Zaradi poplavljenih podvozov so prav tako zaprte lokalne ceste Šmarje Sap–Cikava, Šmarje – Sap–Lipoglav in Laško–Breze–Šentjur.

Na nekaterih cestah na Notranjskem, Dolenjskem in Štajerskem je zaradi poplav promet urejen izmenično enosmerno.

Na cesti Poljana–Mežica je promet urejen izmenično enosmerno zaradi zemeljskega plazu. Zaradi nanosov zemlje na cestišču je promet oviran tudi na več odsekih med Zalim Logom in Davčo, pri Mostu na Soči in Vidmu pri Ptuju.

Na prelazih in višjeležečih cestah se je sneg oprijel cestišča, zato je na prelazih Korensko sedlo in prehodu Radgona obvezna uporaba verig. Če tako določajo prometni zanki, so verige obvezne tudi na drugih cestah. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Zjutraj tudi gneča

Zaradi jutranje prometne konice je promet na glavnih ljubljanskih vpadnicah ovirala tudi gneča. Najdaljša kolona je bila na štajerski avtocesti proti Ljubljani, saj se jr razteza do priključka Domžale. Potovalni čas jr bil po podatkih prometnoinformacijskega centra daljši za približno 15 minut.

Kolone so bile tudi na primorski avtocesti pri Brezovici ter na posameznih odsekih gorenjske in dolenjske avtoceste proti Ljubljani.

Promet je bil prav tako upočasnjen na glavnih in regionalnih cestah Mengeš–Trzin–Ljubljana, Medno–Ljubljana in Pijava Gorica–Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!