Petan se posnetega pogovora z Vizjakom ne spominja

Slovenija 22. Okt 202112:28 > 14:31 6 komentarjev
Bojan Petan
Borut Živulović/BOBO

Bojan Petan se je odzval na ta teden objavljeni posnetek domnevno 14 let starega pogovora med njim in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Pravi, da se pogovora ne spominja, in poziva k preverjanju avtentičnosti posnetka.

Podjetnik Bojan Petan ima resne pomisleke o avtentičnosti posnetka, ki ga je na začetku tedna objavil POP TV. Gre za domnevno 14 let star pogovor med Petanom in tedanjim gospodarskim ministrom ter današnjim ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom.

Kot je Petan zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja, zato se zavzema, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost.

“Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad,” je v današnji izjavi za javnost zapisal Petan.

Poziva k preiskavi okoliščin posnetka

Enako kot Vizjak, v aktualni vladi minister za okolje in prostor, ima tudi Petan pomisleke o avtentičnosti posnetka, ob čemer se zavzema, da pristojni organi raziščejo nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.

POP TV je v ponedeljek objavil 14 let star posnetek. Kot pravijo na komercialni televiziji, naj bi na posnetku tedanji gospodarski minister Vizjak Petanu predlagal, kako se izogniti plačilu davka.

Minister napovedal ovadbo

Vizjak je dan po objavi posnetka ob vladnem obisku obalno-kraške regije posnetek in njegovo celotno montažo označil za manipulacijo, v sredo pa napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili. “Po moji oceni gre za neko lepljenko, neko prirejeno zvočno kompozicijo, da me diskreditira,” je dejal v torek. Na vprašanje o ugotavljanju pristnosti pa je povedal, da mora na to odgovoriti tisti, ki je ta posnetek objavil.

Dodal je, da se s Petanom ni nikoli “dogovoril ali dogovarjal ali sporazumeval o nobenem poslovnem delu, sodelovanju, poslu.”

“Res gre za hude obtožbe in tudi nobenih rezultatov teh očitanih dejanj ni. Nič se ni zgodilo, nič se ni spremenilo. Zadeva je takšna, kot je,” je povedal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje