Petra Bezjak Cirman s polnim mandatom na čelu Ukoma

Slovenija 04. Maj 202312:13 2 komentarja
Petra Bezjak Cirman
UKOM

Petro Bezjak Cirman, ki je bila od avgusta lani vršilka dolžnosti direktorice vladnega urada za komuniciranje, je vlada imenovala na čelo Ukoma s polnim mandatom.

Vlada je na današnji seji Petro Bezjak Cirman imenovala za direktorico vladnega urada za komuniciranje (Ukoma). Dosedanja vršilka dolžnosti direktorice Ukoma bo polni mandat nastopila z jutrišnjim dnem.

Začasno vodenje Ukoma je Bezjak Cirman prevzela sredi lanskega avgusta, ko je bil s čela urada razrešen Dragan Barbutovski. Februarja letos ji je vlada vedejevstvo podaljšala, saj natečajni postopki za izbiro direktorja še niso bili zaključeni.

Na javni natečaj za direktorja Ukoma so sicer prispele štiri prijave. Posebna natečajna komisija uradniškega sveta je generalni sekretarki vlade posredovala seznam primernih kandidatov za to mesto, Barbara Kolenko Helbl pa je nato s tega seznama za direktorico Ukoma za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja predlagala Petro Bezjak Cirman.

Bezjak Cirman je bila v preteklosti devet let novinarka Televizije Slovenija, nato pa od leta 2017 do 2022 poklicna predsednica sveta delavcev RTV Slovenija. Kot lahko preberemo v njenem življenjepisu, je svoje delo na čelu sveta delavcev “posvetila delavskemu soupravljanju v javnem zavodu, ki je temeljilo na zagotavljanju delavskih pravic, vzpodbujanju ekonomske demokracije in zastopanju pomena zaposlenih pri različnih organih znotraj RTV Slovenija, v javnosti pa je zagovarjala pomembno vlogo, ki jo v državi predstavlja največja medijska ustanova”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje