Pijan voznik brez vozniška dovoljenja divjal po naselju

Slovenija 06. Okt 202213:45 0 komentarjev
radar
Srdjan Živulović/BOBO

Celjski policisti so včeraj dvema voznikoma izdali za več kot 2.700 evrov kazni zaradi prekoračitve predpisane hitrosti vožnje. Enemu so celo odvzeli avto in bodo zanj izdali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, opozarjajo ob tem.

Celjski prometni policisti so včeraj popoldne pri izvajanju meritev hitrosti v Celju ujeli voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju, kjer velja omejitev 50 kilometrov na uro, vozil 85 kilometrov na uro. Voznik je vozil tudi pod vplivom alkohola (imel je 0,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zanj pa sledi obdolžilni predlog. Za storjene prekrške je predpisana skupna globa 1.550 evrov ter odvzem avtomobila.

Drugemu vozniku so pri izvajanju meritev hitrosti v naselju (kjer je prav tako veljala omejitev 50 kilometrov na uro) izmerili hitrost 117 kilometrov na uro, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti dovoljeno hitrost prekoračil za najmanj 61 kilometrov na uro. Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog. Za prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Celjski policisti ob tem navajajo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato pozivajo vse udeležence cestnega prometa, naj upoštevajo omejitve hitrosti, naj bodo pri vožnji strpni in previdni in naj spoštujejo ostale udeležence cestnega prometa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!