Marjan Pipenbaher za N1 ob tokratni ujmi: Še nekaj dni bo treba potrpeti

N1 video 29. Avg 202312:15 5 komentarjev
Marjan Pipenbaher
Denis Sadiković/N1

Ponedeljek je nad Slovenijo prinesel nevihtni pas z nalivi in neurji. Na vprašanji, kaj je predstavljalo največje težave in koliko bo to deževje vplivalo na obnovo, je v oddaji N1 STUDIO odgovarjal predsednik vladnega sveta za obnovo Marjan Pipenbaher.

Gost v današnji oddaji N1 STUDIO je bil eden najbolj cenjenih gradbenih inženirjev pri nas Marjan Pipenbaher. V oddaji, ki jo bomo v celoti objavili popoldne, je med drugim govoril o trenutno najbolj aktualnih razmerah na terenu, ki jih povzročajo včerajšnje in današnje ujme.

Predsednik vladnega sveta za obnovo Marjan Pipenbaher je v oddaji povedal, da zadnje informacije s terena kažejo, da so pri tokratnem deževju največ težav povzročali hudourniki, pri čemer so struge rek še poškodovane od velikih poplav 4. avgusta.

“Savinja v normalnih razmerah poplavlja pri približno 100 litrih po kvadratnem metru, zdaj pa, ko so struge poškodovane, pa nevarnost nastaja že pri 30 do 50 litrih po kvadratnem metru,” je v N1 STUDIO dejal Pipenbaher.

Dodal je, da bo treba potrpeti še nekaj časa, da fronta zapusti Slovenijo.

Kaj še je o aktualni ujmi povedal eden najbolj cenjenih gradbenih inženirjev pri nas, ki je projektiral tudi Pelješki most, si poglejte spodaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje