Piratska stranka bo na predsedniških volitvah podprla Natašo Pirc Musar

Slovenija 26. Jul 202214:11 3 komentarji
Nataša Pirc Musar
BOBO

Piratska stranka je na sobotnem kongresu z veliko večino odločila, da na jesenskih predsedniških volitvah podpre Natašo Pirc Musar. S svojim delom se je borila za temeljne vrednote Piratske stranke in za informacijsko ozaveščenost posameznikov, so zapisali v sporočilu za javnost. Pirc Musar se je Piratski stranki zahvalila za podporo.

Transparentnost, zagovarjanje pravice do obveščenosti, zaščita pravice do zasebnosti, zaščita žvižgačev, svoboda govora in druge temeljne človekove pravice so osnovne vrednote Piratske stranke in v slovenskem javnem prostoru jih po njihovem prepričanju najbolje pooseblja Nataša Pirc Musar, so v stranki zapisali v sporočilu za javnost.

Kot informacijska pooblaščenka je Pirc Musar zagovarjala visoke standarde varstva osebnih podatkov, varstva človekove zasebnosti in javnega interesa na področju dostopa do informacij javnega značaja. “Po njeni zaslugi je informacijski pooblaščenec postala profesionalna in ugledna funkcija, ki je tudi po zaslugi njene naslednice ta ugled obdržala do danes,” so zapisali.

V mednarodnem prostoru je branila človekove pravice pred pretiranimi zlorabami s strani varnostnih agencij, hkrati pa se je aktivno borila za temeljne vrednote Piratske stranke, so dodali.

Nataša Pirc Musar bo kot predsednica republike garant vladavine prava, temeljnih človekovih pravic in socialne države, menijo. “S svojo strokovnostjo in politično neodvisnostjo bo utrdila funkcijo predsednice države kot enega od neodvisnih stebrov oblasti ter ji povrnila pripadajoč ugled,” so dodali. Pirati ji bodo nudili tudi podporo pri volilni kampanji.

Pirc Musar je v sporočilu za javnost zapisala, da je podpore Piratske stranke zelo vesela, saj stranko zavzeto spremlja že vrsto let. “Tudi nazorsko in v sistemu vrednot smo si blizu, saj tudi sama podpiram njihove programske točke, ki so vezane na spoštovanje človekovih pravic, zasebnost in varovanje podatkov, svoboden in nevtralen internet, transparentnost države in politike,” je zapisala in se stranki zahvalila za podporo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje