Plaz odnesel planinca, reševalci svarijo pred odpravljanjem v gore po sneženju

Gorska reševalna zveza
Gorska reševalna zveza/FACEBOOK

Plaz je odnesel dva planinca, ki sta bila v dogodku huje poškodovana. Gorska reševalna zveza Slovenije opozarja, naj planinci zaradi povečane nevarnosti proženja snežnih plazov vsaj tri dni po obilnem sneženju ne zahajajo v gore.

Plaz pod Turskim žlebom je v nedeljo odnesel dva planinca, oba pa sta huje poškodovana, je na Facebooku objavila Gorska reševalna zveza Slovenije (GRS). Ob tem opozarja, naj planinci zaradi povečane nevarnosti proženja snežnih plazov vsaj tri dni po obilnem sneženju ne zahajajo v gore.

Plaz pod Turskim žlebom se je v nedeljo sprožil, čeprav je bila stopnja nevarnosti snežnih plazov majhna. Gorski reševalci opozarjajo še, naj se planinci na ture v zimskih razmerah dobro pripravijo. “Pomembno je, da imate in znate uporabljati zimsko opremo: dereze, cepin, plazovni trojček,” so zapisali.

Vsem, ki hoje v gore pozimi niso vešči, pa svetujejo obisk tečajev Varno v gore pozimi, ki jih organizirajo Planinska zveza Slovenije, Združenje gorskih vodnikov Slovenije in društva GRS po Sloveniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.