Po avtocesti divjal z 200 kilometri na uro

Slovenija 25. Mar 202415:54 3 komentarji
Nadzor na mejnem prehodu Obrežje
Nadzor na mejnem prehodu Obrežje (Foto: Nik Rovan/BOBO)

Policisti so v nedeljo zjutraj na avtocesti na območju Obrežja zaradi prekoračitve hitrosti ustavili štiri tuje državljane in jim izrekli globo. Eden izmed prehitrih voznikov je bil 37-letni državljan Kosova, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak vozil s hitrostjo 200 kilometrov na uro.

V soboto in nedeljo popoldan pa so na območju Kozine zasačili tudi dva prehitra voznika motornih koles in zanju vložili obdolžilni predlog, so sporočili iz policijskih uprav Novo mesto in Koper.

Policisti so ustavili več tujcev, in sicer državljana Italije, Severne Makedonije in voznico avtomobila nemške registracije, ki so največjo dovoljeno hitrost prekoračili za okoli 50 kilometrov na uro. Še težjo nogo pa je imel 37-letni državljan Kosova, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak vozil s hitrostjo 200 kilometrov na uro.

Vsem so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izrekli globo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Isti dan so popoldan pri Kozini zasačili 65-letnega voznika motornega kolesa, ki je iz smeri Ljubljane pri omejitvi 90 kilometrov na uro peljal 149 kilometrov na uro. V soboto pa so na cesti med Prešnico in Kozino pri enaki prekoračitvi hitrosti zasačili 60-letnega državljana Italije, ki je peljal po zadnjem kolesu. Slednjemu so policisti odvzeli tudi vozniško dovoljenje, obema motoristoma pa sledi tudi obdolžilni predlog, so sporočili iz PU Koper.

Kot so še zapisali na PU Novo mesto, je hitrost še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč na slovenskih cestah, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnja pod vplivom alkohola. “Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, vozniškim sposobnostim ter razmeram na cesti,” so še navedli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje