Po hudem incidentu policija ovadila mariborskega župana Arsenoviča

Slovenija 24. Maj 202216:08 > 16:22 2 komentarja
Župan MOM Saša Arsenovič
N1

Policija primera zoper mariborskega župana Sašo Arsenoviča ni ovrgla, temveč je na tožilstvo podala kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, poroča Večer.

Mariborski župan Saša Arsenovič je po hudem incidentu, ko je v bližini teniškega kluba Branik obračunal s 13-letnikom, napovedal, da bo nastopil tudi na jesenskih lokalnih volitvah.

Danes pa Večer poroča, da je incident dobil nadaljevanje, saj je policija kriminalistično preiskavo zaključila in na tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Po Kazenskem zakoniku (KZ-1) je za to zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

122. člen KZ-1 pravi, da je lahka telesna poškodba zadana takrat, kadar je zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del telesa ali organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana, ali je prizadeta njegova zunanjost oziroma ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje.

Arsenovič je ob napovedi kandidature sicer dejal, da dogodek obžaluje, a da ni šlo za noben napad. Mu je pa po incidentu razpadla koalicija v mestnem svetu, prav tako pa ga je k odstopu pozvala večina mestnih svetnikov.

S kazensko ovadbo po poročanju Večera ni seznanjen, je pa dejal, da se postopki uporabljajo zgolj v politične namene, utemeljenega suma, da bi storil kakršnokoli kaznivo dejanje, pa ni. Napovedal je, da bo s pristojnimi organi aktivno sodeloval, do zaključka postopka pa ne bo dajal izjav.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje