Po praznovanju na zrak in na smučke? Obratuje večina slovenskih smučišč

Smučanje, smučarji
Žiga Živulović jr./BOBO

Mnogi bodo prvi dan leta 2023 izkoristili za novoletno smuko. Številna slovenska smučišča namreč na novega leta dan obratujejo normalno.

Eden izmed pregovorov pravi “Kar boš delal na prvi dan novega leta, boš delal vse leto”. Če slednje drži, bodo nekateri večji del leta presmučali. Mnogi bodo namreč prvo jutro v novem letu izkoristili za smuko, saj številna slovenska smučišča tudi danes normalno obratujejo.

Na slovenskih smučiščih ob tem opozarjajo, da si obiskovalci v izogib čakanja v vrstah, smučarske vozovnice priskrbijo že prej preko spleta.

Kje se bo dalo smučati na novega leta dan?

Na Voglu smučišče obratuje kot običajno. Tamkajšnja nihalka začne obratovati ob 8. uri, žičniške naprave pa se odpirajo ob 9. uri. Smuka bo možna do 16. ure. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 40 evrov. Debelina snežne odeje je 48 centimetrov. Nekatere proge ne obratujejo.

Tudi Krvavec z obratovanjem kabinske žičnice začenja ob 8. uri, smučarske proge pa se tudi 1. januarja odpirajo ob 8.15, ko se odpirata sedežnica Tiha dolina in otroška sedežnica Gospinca. Sedežnici Vrh Krvavca in Njivice 1 se odpirata ob 8.30, ob 9. uri pa še sedežnica Kriška Planina in vlečnica Luža. Smuka na večini prog bo možna do 16. ure. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 39 evrov. Debelina snežne odeje na Krvavcu je 33 centimetrov. Nekatere proge ne obratujejo.

Na Rogli smučarje pričakujejo ob 9. uri. Na Jasi in košuti bo do ponedeljka, 2. januarja 2023, med 17. in 21. uro možna tudi nočna smuka. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 39 evrov. Nočna smuka stane 25 evrov. Debelina snežne odeje je do 30 centimetrov. Obratujejo vse naprave, odprta pa so tudi sankališča in tekaške proge.

Smučanje, smučarji
Žiga Živulović jr./BOBO

Tudi smučišče Mariborsko Pohorje obratuje normalno. Na Arehu blagajna obratuje od 8. do 15. ure, blagajna Bellevue od 8.30 do 16. ure, blagajna Pisker pa od 8.30 do 14. ure. Možna je tudi nočna smuka med 18. in 21. uro. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 39 evrov. Nočna smuka stane 33 evrov. Debelina snežne odeje je 40 centimetrov. Obratuje 11 od 24 prog.

Proge v Kranjski Gori se odpirajo ob 9. uri. Smučanje bo do 16. ure mogoče na večini prog. Med zaprtimi pa je žičnica Podkoren, saj bo na tej progi 7. in 8. januarja izpeljana 59. Zlata lisica z dvema ženskima tekmama za svetovni pokal v alpskem smučanju. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 40 evrov. Debelina snežne odeje je 30 centimetrov. Nekatere proge ne obratujejo.

Kanin bo obratoval ob ugodnih vremenskih razmerah. Če bo vreme dovoljevalo, se bodo proge odprle ob 8.30. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 33 evrov. Debelina snežne odeje je 124 centimetrov. Obratuje tudi povezava z italijanskim delom smučišča.

Soriška planina bo smučišča ob ugodnih vremenskih razmerah odprla ob 9. uri. Smuka bo možna do 16. ure. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 26 evrov. Debelina snežne odeje je 30 centimetrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.