Po prepiru večkrat zabodel 22-letnico, ki je obležala na ulici

Slovenija 12. Okt 202114:51 > 15:06 1 komentar
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

Policisti so v ponedeljek posredovali v Postojni, kjer je na ulici ležala ženska in klicala na pomoč. 22-letnico je po prepiru večkrat zabodel 24-letnik, ki ga je policija pridržala. Preiskava še ni končana, moškega pa sumijo poskusa umora.

V ponedeljek zjutraj so koprski policisti prejeli klic, da na Tržaški cesti v Postojni leži poškodovana ženska in kliče na pomoč. Po prihodu na kraj so policisti takoj poklicali zdravnika, saj je bila 22-letnica večkrat zabodena z ostrim predmetom; z reševalnim vozilom so jo odpeljali v ljubljanski UKC. Zaradi poškodb je bilo njeno življenje ogroženo.

Po zbiranju informacij so policisti ugotovili, da je glavni osumljenec 24-letnik z območja Postojne, državljan Slovenije in Severne Makedonije. Osumljenec in 22-letnica sta se sprla, nato je moški segel po ostrem predmetu in sunkovito zamahnil proti ženski in jo večkrat zabodel. Žrtev je obležala, osumljeni pa je s kraja pobegnil z osebnim avtomobilom. Izsledili so ga dve uri pozneje na njegovem domu in ga pridržali zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora.

Na policiji dodajajo, da preiskava še ni končana in da še potekajo hišne preiskave na naslovu osumljenca in njegovega osebnega avtomobila. Pred iztekom 48-urnega pridržanja bodo 24-letnika z območja Postojne s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa umora privedli pred preiskovalnega sodnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje