Po sredinem neurju brez elektrike več kot dva tisoč odjemalcev

Slovenija 20. Jul 202309:28 > 17:36 0 komentarjev
omrežje elektrika daljnovod
Žiga Živulović jr./Bobo

Po sredinem neurju so številna gospodinjstva še vedno brez elektrike. Na območju Elektra Ljubljana je brez napajanja 1.977 odjemalcev, na območju Elektra Maribor 160 odjemalcev in na območju Elektra Celje pa 119 uporabnikov. Vsem uporabnikom so medtem elektriko že zagotovile ekipe Elektra Gorenjska in Elektro Primorska.

Delavci elektro podjetij, ki so zaradi neurij v zadnjem tednu dni veliko časa na terenu, tudi po sredinem neurju odpravljajo okvare na omrežju.

Na območju Elektra Ljubljana je bilo danes ob 12.40 brez električne energije še 1977 uporabnikov, ob 8. uri denimo še 2245, največ na širšem območju Kamnika. Na terenu so še vedno vse razpoložljive ekipe, je objavljeno na spletni strani podjetja.

Zadnji podatki za Elektro Maribor so na voljo za 17. uro, ko je bilo brez dostopa do elektrike še okoli 160 odjemalcev (zjutraj 2900). Na terenu so vse razpoložljive ekipe, so že dopoldne pojasnili v podjetju, uporabnike pa pozvali, naj z napravami ravnajo z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo.

Zaradi sredinega neurja in vetroloma so bili že zgodaj zjutraj aktivni tudi delavci Elektra Celje. Ob 13. uri je bila večina napak in okvar na omrežju odpravljenih. Brez električne energije je tako v njihovem delokrogu še 119 uporabnikov, od tega 42 na območju Slovenj Gradca, 61 na območju Krškega in 16 na območju Velenja. Na Celjskem okvar ni več. Ob 7. uri je bilo brez električne energije skupaj še 665 odjemalcev Elektra Celje.

Medtem so vse napake na omrežju že odpravili delavci Elektra Primorska, tako da imajo dostop do električne energije zdaj vsi njihovi uporabniki. Zjutraj pa je bilo brez električne energije še okoli sto njihovih odjemalcev na Tolminskem ter v okolici Ilirske Bistrice in Pivke.

Elektru Gorenjska je uspelo elektriko vsem odjemalcev zagotoviti že v sredo v večernih urah. So pa sporočili, da so še danes čez dan možne kratkotrajne prekinitve na poškodovanih območjih, saj ekipe odpravljajo posledice poškodb, ki so nastale na omrežju.

V torek in sredo so neurja zajela večji del države ter terjala tudi smrtno žrtev, danes pa se nadaljuje odpravljanje posledic in ocenjevanje škode. Popoldne in zvečer so predvsem v severovzhodni in severozahodni Sloveniji vnovič možne močnejše nevihte, za ta del države je Agencija RS za okolje (Arso) izdala oranžno opozorilo. V petek pa se bo po njihovih napovedih verjetnost krajevnih neurij povečala povsod po Sloveniji, zato so za petek izdali oranžno opozorilo za vso državo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!