Po toplem dnevu popoldne spet nevihte, ki se bodo zavlekle pozno v noč

Slovenija 05. Jul 202301:00
nevihte
Alen Milavec/BOBO

Po toplem dnevu bodo popoldne in zvečer nekatere dele Slovenije zajele plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Prihodnji teden pa se obeta drugi letošnji vročinski val.

Po napovedi agencije za okolje bo sreda sprva jasna in topla, a bodo popoldne in zvečer ponekod začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.

Na Primorskem bo čez dan pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo v notranjosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, v alpskih dolinah okoli 11 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na zahodu tudi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V petek bo povečini sončno, v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha. V soboto bo pretežno jasno.

Vreme med 8. in 13. julijem

Od sobote dalje bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka s stabilnim vremenom. Manjša nestabilnost nas lahko doseže v sredo in četrtek.

Prevladovalo bo sončno vreme. Od torka dalje se bo nekoliko povečala verjetnost za popoldanske plohe in nevihte.

Najvišje dnevne temperature bodo v soboto še malo pod 30 stopinj Celzija, od nedelje dalje pa v večjem delu države med 30 in 35 stopinj Celzija. Po napovedih vremenoslovcev pa se obeta drugi vročinski val.

Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je potrdila, da se vrača vremenski pojav el niño, zaradi katerega naj bi po svetu v bližnji prihodnosti pustošile suše, požari, poplave in monsuni. El niño se zgodi vsakih nekaj let zaradi segrevanja zgornjih plasti vode v srednjem in vzhodnem delu Tihega oceana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.