Po zimske počitniške vragolije se bo treba odpraviti v zahodni del države

Slovenija 25. Feb 202420:27 0 komentarjev
smučišče Vogel
Šolarje, ki začenjajo s počitnicami, bo na zahodu pričakala zimska idila. Na Voglu je v minulih dneh zapadlo trideset centimetrov novega snega. (Foto: Facebook/Vogel Ski Center)

Otroci z vzhodnega dela države se odpravljajo na zimske počitnice. A po snežne vragolije bodo morali kreniti v zahodni del Slovenije, kjer pa so se počitnice že končale.

Za učence z zahodnega dela Slovenije so zimske počitnice bolj kot po zimi dišale po pomladi.

Razmeroma visoke temperature za ta čas je pospremilo še zelo spremenljivo vreme. Prevladovalo je oblačno vreme, nekaj sonca je bilo sredi tedna, v soboto pa so Slovenijo zajele obilne padavine. Le v alpskih dolinah in višje ležečih krajih so se lahko razveselili snežink. 

A ker je vseeno (pre)toplo za ta čas, ves čas obstaja nevarnost proženja snežnih plazov.

Otrokom z vzhodnega dela države se zdaj nasmiha nekaj več sreče z zimskim vremenom, da bodo zimske počitnice res malce bolj spominjale na zimo.

Na račun novozapadlega snega so v soboto in nedeljo slovenska smučišča namreč spet lahko ponudila nekaj več zimskih užitkov, zagnati nameravajo tudi dodatne naprave, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji teka na smučeh.

Naključje pa je hotelo, da zdaj snežinke pričakujejo predvsem za zahodu države, kjer je počitnic konec.

Vreme bo sicer ostalo spremenljivo, s temperaturami tudi čez deset stopinj Celzija. V ponedeljek se bomo prebudili v precej jasno in nekoliko hladnejše jutro, proti popoldnevu pa se bo začelo z zahoda oblačiti. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na severozahodu okoli 5 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi z Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!