Počivalšek: Kustec in Dikaučič imata moje popolno zaupanje

Slovenija 08. Sep 202114:10 > 14:47 1 komentar
Zdravko Počivalšek
Žiga Živulovič jr./BOBO

Minister za gospodarstvo ter predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob robu obiska na Goriškem poudaril, da imata tako ministrica za izobraževanje Simona Kustec kot pravosodni minister Marjan Dikaučič njegovo popolno zaupanje. Tako se je odzval na novinarska vprašanja o interpelacijah, vloženih zoper njiju.

“Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ukvarjati s tem, ostali bomo medtem nadaljevali delo. Do konca mandata je še nekaj časa in do tedaj želimo uresničiti vse, kar smo zapisali v koalicijsko pogodbo,” je dejal Zdravko Počivalšek v Tolminu.

Na vprašanje glede predkazenskih postopkov zoper Dikaučiča pa je spomnil, da je “minister Dikaučič povedal, kar je imel povedati. To je razčistil,” je dejal Počivalšek, ki je ocenil, da gre v tem primeru za ponavljanje lažnih trditev.

Opozicijske poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so v torek vložile interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in šolsko ministrico Simono Kustec. Dikaučiču očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Kustec pa zanemarjenje priprav na šolsko leto med epidemijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje