Podpisan sporazum za premeščanje policistov s schengenske meje

Slovenija 14. Jun 202317:39 0 komentarjev
Profimedia

Podpisan je bil sporazum o razreševanju položaja uslužbencev policije v okviru prilagajanja delovanja policije po vstopu Hrvaške v schengensko območje. Sporazum ureja premeščanja policistov iz mejnega območja v novoustanovljene organizacijske enote.

Notranji minister Boštjan Poklukar je s policijskima sindikatoma podpisal sporazum o razreševanju položaja uslužbencev policije v okviru prilagajanja delovanja policije po vstopu Hrvaške v schengensko območje, so sporočili iz notranjega ministrstva. Sporazum ureja premeščanja policistov iz mejnega območja v novoustanovljene organizacijske enote.

Na ministrstvu so spomnili, da se v policiji po vstopu Hrvaške v schengen uvaja kadrovska in organizacijska prilagoditev dela. Sporazum omogoča postopno prilagajanje delovanja slovenske policije, kot to predvideva strategija dela in organizacije slovenske policije po vstopu Hrvaške v schengensko območje.

Sporazum ureja tudi položaj uslužbencev policije, ki delo nadaljujejo v novoustanovljenih organizacijskih enotah ali bodo premeščeni v druge organizacijske enote. Pri premestitvah se v čim večji meri upošteva želje oz. prošnje zaposlenih, kot so jih izrazili v spletnih vprašalnikih oz. individualnih pogovorih, so pojasnili na ministrstvu.

Premeščenih bo okoli 1.300 schengenskih policistov

Podpredsednik Sindikata policistov Slovenije Adil Huselja je za STA pojasnil, da gre za približno 1.300 schengenskih policistov, ki so bili večinoma premeščeni na policijske postaje za izravnalne ukrepe, zdaj pa se začenjajo še postopki premeščanj na druge policijske postaje v notranjosti države.

Huselja je ocenil, da je sporazum dober in bo omogočal premestitve v skladu s potrebami policije in hkrati z upoštevanjem osebnih okoliščin policistov.

Poklukar je ob tem izrazil zadovoljstvo, da zaradi premestitev ni nihče izgubil službe in ob tem ni prišlo do odliva kadrov v druge notranje varnostne sisteme.

Minister je s predsednikom Policijskega sindikata Slovenije Rokom Cvetkom in podpredsednikom Sindikata policistov Slovenije Adilom Huseljo ob tem podpisal še aneks številka 3 h kolektivni pogodbi za policiste, ki ureja izplačila ur za delo v stalnih organih sindikata.

Po podpisu se je predstavnikoma sindikatov še zahvalil za konstruktivno in tvorno sodelovanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!