Pogačar dobil etapo in obleke rumeno majico vodilnega

Slovenija 07. Jul 202216:52 > 17:10 0 komentarjev

Na šesti, najdaljši etapi letošnjega Toura, smo videli pričakovan razplet. Po dolgem, a neuspešnem begu rumenega Wouta van Aerta se je zmage v Longwyju veselil Tadej Pogačar, ki je imel največ moči na zaključnem vzponu. Z dolgim ciljnim sprintom je odgovoril na napad Primoža Rogliča! Branilec zadnjih dveh skupnih zmag na Touru prevzema tudi rumeno majico!

Čeprav je bila šesta in najdaljša etapa letošnjega Toura po pregledu trase na prvi pogled videti kot ravninska, pa je v zaključku skrivala pravo razburjenje. Valovitih zadnjih 20 kilometrov, v katerih so se skrivali številni kratki vzponi in spusti, so iz konkurence za dnevno slavje ‘odstranili’ sprinterje, o zmagovalcu pa so med seboj odločali kapetani ekip, ki si želijo skupnega slavja.

In od vseh je imel največ moči prav zmagovalec zadnjih dveh Dirk po Franciji Tadej Pogačar. Ta je imel na kratkem, a strmem zaključnem klancu v Longwyju prestavo več od konkurence. Prvi je napad sicer sprožil Primož Roglič, a je Zasavec poskusil predaleč od cilja. Vseeno veseli dejstvo, da je član Jumbo Visme po včerajšnjih težavah bil konkurenčen najboljšim.

Več podrobnosti:

Pogačar odgovoril na izziv Rogliča in prišel do slavja

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!