Poleti bo z ljubljanskega letališča mogoče leteti še na dve destinaciji

Gospodarstvo 22. Jun 202216:01 > 16:02 0 komentarjev
Tel Aviv
PROFIMEDIA

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta za poletno sezono dopolnili še povezavi v Tivat, kamor leti Air Montenegro, in v Tel Aviv, ki ga z Ljubljano povezuje izraelski prevoznik Israir Airlines. Z začetkom šolskih počitnic bo od naslednjega tedna na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu.

V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden, so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem.

Prevoznik Air Montenegro je minulo nedeljo že vzpostavil lete v priljubljeno črnogorsko obmorsko počitniško destinacijo Tivat. Tja bo do konca septembra ponujal štiri lete na teden, vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Leti v Tivat so na voljo že od 89 evrov naprej, so dodali. V tem času pa ne bodo na voljo leti v Podgorico, Air Montenegro jih bo vrnil oktobra, so pojasnili.

Prevoznik Israir Airlines pa je v torek na ljubljansko letališče vrnil lete v Tel Aviv. Ponujal jih bo vse do konca oktobra, vsak torek in soboto. Na povezavi bodo v Slovenijo potovali večinoma čarterski potniki, a je lete mogoče rezervirati tudi v prosti prodaji. Na voljo so že od 80 evrov naprej.

“Z začetkom poletja za ljubljansko letališče nastopijo prometno najbolj pestri meseci leta. Naši mreži se pridružujejo dodatni redni leti, v polnem zamahu bo zaživela čarterska ponudba. Veseli nas, da se je prevoznik Air Montenegro prilagodil povpraševanju naših potnikov in bo v vrhuncu poletne sezone ponujal lete do priljubljene počitniške destinacije v Črni gori. Prav tako pozdravljamo redno čartersko povezavo Israir Airlines, ki bo poskrbela predvsem za prihode tujih turistov v Slovenijo,” je ob širitvi ponudbe dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu sicer lete ponuja 15 rednih letalskih prevoznikov na 19 destinacij. Tudi na ljubljanskem letališču sicer beležijo okrevanje potniškega prometa. V prvih petih mesecih leta so našteli več kot 281.000 potnikov, kar je skoraj sedemkrat več kot v enakem obdobju lani. Samo maja so jih zabeležili 84.886, kar je šestkrat več kot maja lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!