Policija in Furs v Ljubljani preverjata, ali so kršene pravice delavcev

Slovenija 13. Jun 202315:51 3 komentarji
Čiščenje oken Intercontinental
Žiga Živulović Jr./Bobo

Policija in finančna uprava pri različnih pravnih subjektih po Ljubljani preverjata, ali so kršene pravice delavcev.

Policijska uprava Ljubljana danes skupaj s Finančno upravo RS (Furs) opravlja reden poostren nadzor kršitev pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih v celotnem središču prestolnice.

V ljubljanskem hotelu InterContinental so pojasnili, da so obiskali tudi njih in pregledali izpolnjevanje delovnopravne zakonodaje njihovega zunanjega izvajalca.

“Danes dopoldan smo bili v prostorih hotela deležni obiska predstavnikov Finančnega urada in policije, ki so opravili pregled izpolnjevanja delovnopravne zakonodaje našega zunanjega izvajalca, zato nedvomno izjavljamo, da obisk organov ni bil v nikakršni zvezi oz. dejanjem, povezanim s Hotelom InterContinental Ljubljana,” so pojasnili v vodstvu hotela. Dopoldne je bilo namreč pred hotelom videti več predstavnikov policije in Fursa.

Kot so navedli, so v preiskavi sodelovali v okviru svojih zmožnosti, kar bodo “z dolžno skrbnostjo nadaljevali tudi v prihodnje, če bo to potrebno”.

Z ljubljanske policijske uprave pa so sporočili, da danes skupaj s Fursom na celotnem območju centra mesta na podlagi vnaprej pripravljenih načrtov dela opravljajo reden poostren nadzor nad kršitvami pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih.

Na policiji poudarjajo, da aktivnosti še potekajo, zato podrobnejših informacij ne morejo posredovati, več pa bodo lahko povedali predvidoma v sredo po končanem nadzoru, ko bodo lahko posredovali tudi skupno število ugotovljenih morebitnih kršitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje