Policija išče torkova protestnika, osumljena kaznivih dejanj

Črna kronika 12. Okt 202120:28 > 13. Okt 2021 09:04 5 komentarjev
protestnik
Policijska uprava Ljubljana

Policija po tokovih protestih išče dva udeleženca, ki sta osumljena kaznivih dejanj.

Policisti iščejo udeleženca torkovega protesta, ki sta osumljena več kaznivih dejanj. Česa sta osumljena, na policiji ne razkrivajo, saj postopki še potekajo.

Vse, ki imajo informacije o osumljencih ali kaznivih dejanjih na protestih, naprošajo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, oziroma jih pošljejo po elektronski pošti na naslov [email protected].

Na družbenih omrežjih smo zasledili tudi več posnetkov, ob katerih se uporabniki sprašujejo, kdo je neznanec v rumenem in zakaj je pogosto v ospredju.

Na ljubljanski policijski upravi so še zapisali, da v sklopu torkovega protesta preiskujejo več kaznivih dejanj.

Torkov protestnik Torkov protestnik
Policijska uprava Ljubljana
Torkov protestnik Torkov protestnik
Policijska uprava Ljubljana

Popoldne pa so policisti pred protesti, napovedanimi za sredo, pozvali k mirnemu izražanju mnenja. Pozvala je k spoštovanju navodil in ukrepov policistov, kot je razpustitev shoda. Protestnikom svetuje, naj na shod ne prihajajo z otroki.

Policisti udeležencem svetujejo, naj bodo pozorni na dogodke, ki bi jih lahko ogrozili ali poškodovali. V teh primerih policisti udeležencem shoda svetujejo, naj se takoj umaknejo na varno po najkrajši poti v smer, kjer ni nasilnih protestnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje