Policija na sobotnem Konvoju svobode obravnavala 25 cestnoprometnih prekrškov

Slovenija 06. Feb 202215:33 0 komentarjev
Slovenski Konvoj Svobode
Žiga Živulović jr./BOBO

Ljubljanski policisti so na sobotni protestni vožnji z avtomobili in tovornjaki obravnavali 25 kršitev cestnoprometne zakonodaje. Obravnavali so tudi tri kršitve javnega reda in miru, kršitev zakona o osebni izkaznici ter kršitev zakona o javnih zbiranjih, zaradi katere zoper organizatorje vodijo postopke o prekrških.

Na sobotni protestni vožnji z avtomobili in tovornjaki po ljubljanskih cestah je policija obravnavala 25 kršitev cestnoprometne zakonodaje. Obravnavala je tudi tri kršitve javnega reda in miru, kršitev zakona o osebni izkaznici in kršitev zakona o javnih zbiranjih, kjer vodi postopke o prekrških zoper organizatorje.

Kot je še sporočila PU Ljubljana, so zaznali tudi kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki bo o tem obveščen.

Kot smo poročali, se je v soboto dopoldan na obrobju Ljubljane po vzoru kanadskih tovornjakarjev zbrala manjša skupina ljudi, ki so s protestno vožnjo v avtomobilih in tovornjakih nasprotovali ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa in cepljenju. Napovedanih je bilo sicer med 100 in 200 avtomobilov, tovornjakov, traktorjev in kombijev, pa jih je na koncu na protestno vožnjo prišlo bistveno manj.

Slovenski Konvoj Svobode
Žiga Živulović jr./BOBO

Ob tem se je skupina že na začetku razkropila, saj so imeli težave s komunikacijo, dodatne zaplete pa so imeli tudi zaradi dejstva, da vsi zbrani niso imeli vinjet za vožnjo po avtocesti.

Ker shod z imenom ‘Konvoj svobode’ ni bil (pravilno) prijavljen, ga je varovala policija. Zagotavljala je varnost udeležencev v cestnem prometu, vzdrževala javni red in mir ter preverjala upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, so še sporočili s PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!