Moški, ki je v Ljubljani grozil z nožema, v podoben incident vpleten že 2020

Slovenija 13. Mar 202418:42

Danes popoldne je na Bavarskem dvoru v Ljubljani stal 23-letni moški, ki je v rokah držal noža, na glavi pa je imel vizir. Policijsko posredovanje je trajalo slabo uro, vse pa se je končalo, ko so policisti specialne enote moškega obvladali. Kot je pojasnil inšpektor Željko Car iz sektorja uniformirane policije, je moškega v to, da izpusti noža, prepričala oseba, s katero je v sorodu. Posameznik je v podoben incident bil vpleten že leta 2020. Car je dodal še, da 23-letnik potrebuje zdravniško pomoč, zato so ga odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ljubljanski policisti so danes posredovali na Bavarskem dvoru, kjer so zaznali moškega, ki je imel pri sebi več nožev, pozivov policistov pa ni upošteval.

Policijska akcija, ki je med drugim vključevala uporabo paralizatorja in gumijevk, je trajala kakšno uro. V tem času se je v okolici zbrala množica ljudi, ogromno jih je dogajanje tudi snemalo. Policisti so v nekem trenutku ljudi umaknili za bližnjo stavbo, nato pa moškega obvladali.

Željko Car, inšpektor iz sektorja uniformirane policije, je pojasnil, da so moškega na Bavarskem dvoru zaznali policisti, ki so ga ob prihodu na kraj dogodka pozvali, naj odloži orožje in se umakne s ceste. Oseba v postopku ni sodelovala. Na kraj so nato poklicali specialno enoto policije s policijskim pogajalcem.

Policisti so uporabili več prisilnih sredstev, a osebe kljub temu niso mogli obvladati. Na kraj je nato prispela oseba, ki je v sorodu s 23-letnim moškim, nakar pa je ta izpustil nože, policisti pa so ga obvladali.

V podoben dogodek je bil vpleten že leta 2020. Tudi takrat je pri sebi imel ostre predmete, s katerimi je grozil. Do policistov se je agresivno vedel in nanje vpil. Ko so ga pozvali, naj noža odloži, je začel zamahovati proti policistom. Razorožili so ga z uporabo prisilnih sredstev, nato pa so ga z rešilcem odpeljali v bolnišnico.

Tudi tokrat je moški potreboval zdravniško pomoč, kar so policisti ugotovili že med postopkom, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Na vprašanje, zakaj paralizator v današnji akciji ni deloval, je Car odgovoril, da bo to ugotavljala komisija. Dodal je, da gre verjetno za to, da tokokrog ni bil sklenjen. Prav tako še ni jasno, zakaj je nosil vizir, a po vsej verjetnosti je šlo zato, da bi se zavaroval pred uporabo solzivca.